Házirend

A Hatvani Kamionparkoló (továbbiakban:parkoló) rendeltetésszerű, a közlekedési és vagyonbiztonságnak megfelelő üzemeltetése érdekében a parkolást az alábbiak szerint szabályozzuk:

1. A Parkolási Szabályzat és Házirend (továbbiakban: Szabályzat) hatálya területileg a természetben 3000, Hatvan – Tarjáni út 3. Szám alatti kerítéssel körbevett és az előtte lévő bekötőútra vonatkozik. A Parkolási Szabályzat személyi hatálya kiterjed a jelzett parkolókat járművük időszakos tárolására igénybe vett személyekre, a parkolóban szolgálatot teljesítő portaszolgálat munkatársaira, illetve a parkoló területén bármely egyéb célból (pl,: karbantartás, javítás, fürdés, mosás, szárítás) tartózkodó személyekre. A Parkolási Szabályzat kiterjed a gépjármű tulajdonosára, üzembentartójára, valamint utasaira egyaránt. A parkolási szabályzat időbeli határa 2019-10-02 napjától visszavonásig érvényes.


2. A parkoló használatának általános feltételei


2.1 A parkolóba történő önkéntes behajtással, vagy belépéssel az ügyfél, illetve utasa elfogadják a parkoló területére érvényes használati szabályokat, egyben ahhoz is hozzájárulnak, hogy a parkolásról, parkolón belüli mozgásukról a terület ellenőrzését végző videokamerák útján  felvételek készüljenek. Üzemeltető ezen felvételeket az adatvédelmi előírások szerint kezeli, azokat csak az illetékes hatóságok megkeresésére adja ki, a hatályos GDPR jogszabályok alapján.  


2.2 A parkoló területén történő közlekedés során a KRESZ előírásait be kell tartani.


2.3 A parkoló területére csak bérlet, parkolójegy, vagy szolgáltatásjegy váltásával lehet behajtani, a parkolóban a bérlők számára sincs biztosított fix parkolóhely. Az ügyfél a parkolót a saját kockázatára, illetve felelősségére használja.


2.4 A parkoló területére a KRESZ előírásainak megfelelő járművekkel, szabad behajtani. A parkolóban a megengedett legmagasabb sebesség 5 km/h, amelyet az aktuális időjárás körülmények figyelembevételével szükség szerint csökkenteni kell. A parkolóban a tompított fényszóró használata kötelező.


2.5 Az üzemeltető a napijegyes forgalom elől elzárhatja a parkolót annak meghatározott százalékú foglaltsága esetén annak érdekében, hogy a bérletes ügyfelek részére helyet tudjon biztosítani.


2.6 Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a mélygarázs használatát rendkívüli esetben szüneteltetesse, erről, illetve időtartamáról azonban a bérlettel rendelkező ügyfeleket előre köteles írásban, a napijegyes ügyfeleket pedig a bejártnál kihelyezett táblával tájékoztatni.


2.7 Üzemeltető nem vállal felelősséget a parkoló területén a járművekben, vagy az utasok vagyontárgyaiban bekövetkezett, harmadik fél által okozott kárért. A jármű tulajdonosa felelős mindazon járművével okozott kárért, amelyet maga, vagy az a személy okozott, akinek a vezetést átengedte.


2.8 Az Üzemeltető a szükséges mértékben közreműködik a parkoló területén történt baleset, káresemény, vagy bűncselekmény kapcsán – a hatóságok helyszínre hívásával, a szükséges és rendelkezésre álló információk átadásával. A hatóságok kérésére a video rendszer által készített felvételeket átadja. Az Üzemeltető vagyonvédelmi tevékenységet nem folytat, csupán helyet biztosít a parkolásra. Ettől függetlenül az Üzemeltető mindent megtesz azért, hogy a járművek és a rakományok a legnagyobb biztonságba legyenek. Ilyen például a terület teljes körbekerítése, 0-24-es portaszolgálat, mely kontrollálja a be és a kihajtást, zárható főkapu, nagyteljesítményű kamerák, melyek éjjellátást is lehetővé tesznek.

© Copyright 2019-2023. Hostsystem - All Rights Reserved
Az oldal, vagy egy részének másolása, sokszorosítása, bármilyen célú fel - és átdolgozása, kereskedelmi forgalomba hozatala tilos. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgárjogi következményeket von maga után. Az oldalon található tartalmak használatához minden esetben a tulajdonos írásbeli hozzájárulása szükséges.